Jdi na obsah Jdi na menu

Prague handball cup 2024 stržky

Již 31. ročník Prague Handball cup přivítal letos 685 týmů z celého světa. Naše starší žačky se tradičně zúčastnily tohoto velikonočního klání. Ve své kategorii WC - ročníky 2009-2010 bylo 87 týmů rozděleno do 14 skupin po 6-ti účastnících. Tým HC Milevsko nastoupil ve skupině WC07, kde jsme se postupně utkaly s těmito soupeři: 

Páteční utkání jsme odehrály v hale ve Štěrboholích:
HC Milevsko - Hochfelden Dettwiller Handball (Francie)  16:8 - toto byl náš první zápas a trošku jsme se z počátku trápily se střelbou, ale zlepšení přišlo ve druhé polovině zápasu a zvítězily jsme 16:8.
HC Milevsko - Vejen HK (Dánsko)  22:3 - v tomto utkání již jsme nastoupily s plným sebevědomím a soupeře jsme jednoznačně přehrály.
HC Milevsko - SV Mering/BHCKönigsbrunn (Německo)  27:5 - toto bylo poslední utkání pátečního programu a odcházely jsme s velkým uspokojením.
 
Sobotní utkání jsme odehrály v hale Čakovice:
HC Milevsko - Malacky/Rohožník  (SK)  20:14 - soupeř ze Slovenska si na nás hodně věřil a také nás v první části úspěšně bránil, ve druhé části hry jsme již prostor zcela ovládly a zápas dovedly k úspěšnému konci.
HC Milevsko - TJ Tatran Bohunice  25:8 -  i v tomto utkání bylo znát soupeřovo odhodlání, ale naše rychlé útoky nás dovedly do vítězného konce.
 
Po základní části jsme tedy ve skupině skončily na 1. místě s celkovým skóre 110:38, za což děvčatům patří obrovská poklona.
Následující los nám do dalšího dění přisoudil TJ Sokol Písek a MHaK Martin. V této části turnaje již nelze ztratit ani jeden zápas a prohra znamená konec na turnaji. Toto se nám bohužel přihodilo s Pískem, který nám měl co oplácet z posledního utkání v krajském kole, kde jsme suverénně zvítězily. Ale v turnaji je to jiná situace a Písek se do nás skutečně zakousl a postupně navyšoval skóre až na 20:14, a my jsme již nestačily reagovat. I když Písek s Martinem pouze remizoval, tak 3 body ho poslaly do dalšího vyřazovacího kola. Milevšťandy pak ještě předvedly další skvělý výkon a s turnajem se rozloučily vítězstvím nad Martinem 29:15. 
Za celý turnaj jsme nastřílely 153 gólů a obdržely pouze 73 branek.
Pro dokreslení situace - postupující Sokol Písek v následujícím čtvrtfinále podlehl HC DAC Dunajská Streda (SK) 14:15. Ve semifinále, Dunajská Streda porazila HK Slavia VŠ Plzeň 17:15 a probojovala se do semifinále. Zde se utkala s týmem z Rakouska Hypo NÖ a zvítězila 18:16 a zajistila si účast ve finálovém boji o zlaté medaile. Ve finálovém utkání s Holandským VOC Amsterdam ještě v poločase vedla Dunajská Streda 7:6, ale v závěru utkání se štěstíčko překlopilo na stranu Amsterdamu a ten zvítězil 14:13. Zlato v kategorii WC si tedy odvezl tým z Holandska.
 
Za tým HC Milevsko nastoupily brankářky Adéla Dostálová a Emma Fořtová, křídla Jana Hanusová a Šárka Hlavínová, spojky Stela Koňáková, Kristýna Peterková,  Štěpánka Janouchová a Tereza Zimmelová (ČB), střed Simona Němečková a pivot Nikola Šedivá. Tým zaslouží pochvalu především za předvedenou práci v obraně a vysokou střeleckou potenci. Všechny hráčky na turnaji skórovaly a předváděly moderní rychlou házenou. Jak už bylo zmíněno, jeden prohraný zápas nás vyřadil z dalších bojů, ale to už je osud tohoto turnaje. 
Za předvedený týmový výkon si všechna děvčata zaslouží pochvalu a především jejich výsledky jsou skvělou vizitkou HC Milevsko. 
Realizační tým Marie Šťastná - trenér, Libor Koňák - vedoucí týmu a asistentka Iva Koňáková.