Jdi na obsah Jdi na menu

Přípravky v Milevsku

Milevsko 23. 3. 2024

Autor: Milevské noviny, Pavel Pubal

MILEVSKO – Celkem 25 družstev ze sedmi jihočeských házenkářských bašt dorazilo v sobotu do Milevska, kde se uskutečnil další z řady turnajů pro přípravky v systému 4+1. Se svými družstvy nechyběly Sezimovo Ústí, Jindřichův Hradec, České Budějovice, Strakonice, Třeboň, Písek a samozřejmě domácí Milevsko. Domácí družstva vedly trenérky Martina Hrubcová a Tereza Němcová. Hrálo se na jedenkrát 10 minut a týmy byly rozděleny do dvou skupin, kde mezi sebou hráli pokročilejší a začátečníci. Domácí družstvo Handball clubu Milevsko nasadilo dvě družstva do pokročilejších (A, B) a tři do začátečníků (C, D, E). Jak bývá na těchto turnajích zvykem, výsledky se nepočítají, takže mohli s vítězným pocitem a cenami odjet domů všichni malí házenkáři. Krásné medaile s logem Handball clubu Milevsko dostali nejen všichni hráči, ale také všichni trenéři.

Jak už je v režii milevského házenkářského klubu zvykem, celý turnaj probíhal jako na drátkách. Protože jsou hráči zpravidla natěšeni na své zápasy a na palubovku vtrhli hned po skončení předcházejících zápasů, dokonce se oproti původnímu rozpisu i pár minut ušetřilo. S píšťalkou si to vyzkoušely i milevské házenkářky z mládežnických družstev nebo trenérky, ale především se všichni bavili házenou. Před plnou tribunou bylo k vidění samozřejmě i dost nepřesností, což je v začátcích logické, ale děti všechno nahrazovaly zápalem a radostí nejen z každé branky, ale i z každé úspěšné přihrávky a ze hry samotné.

A i když je milevská trenérka Tereza Němcová při vyhlášení trochu napínala, samozřejmě si malí házenkáři došli i pro ceny. Každé družstvo bylo vyhlášeno na prvním místě, získalo tašku plnou cen a už zmíněné medaile. Jak vidno, budoucnost jihočeské házené rozhodně není špatná. Zaplněná sportovní hala v Milevsku byla v sobotu 23. března jasným důkazem.

https://www.jcted.cz/milevske-noviny/80763-hazenkarsky-poter-z-celeho-kraje-bojoval-v-milevsku/