Jdi na obsah Jdi na menu

Prague handball cup 2024 mlžky

https://www.rajce.idnes.cz/hazenamilevsko/album/phc-2024

Mladší žačky (ročníky 2011-2012) měly na turnaji celkem 96 týmů z 13 zemí světa a byly rozděleny do 11 skupin. Naše skupina byla šestičlenná.

Jako první jsme v pátek nastoupily proti Švédkám z týmu IK Sävehof I - tato děvčata byla srovnatelná s našimi, jen byly chtivější po vítězství, nedělaly tolik technických chyb jako my a tak zápas skončil naší prohrou 10:12.

Do druhého pátečního zápasu jsme nastoupily proti celku z Rakouska Hypo NÖ - některé hráčky postavou, rychlostí i tvrdostí střely patřily do staršího žactva, naše holky nejspíš dostaly z vysokých soupeřek strach a ty nám hned od začátku nic nedarovaly. Zápas nedokončila naše brankařská opora Tereza Němečková, po druhém nastřelení do břicha potřebovala ošetření a tak se do branky statečně postavila Nela Vošahlíková a dokonce měla pár smělých zákroků. I když pak trenér soupeřek postavil srovnatelně velká děvčata, už s výsledkem nešlo nic dělat. Nakonec tedy 11:35.

Zbytek dne už jsme měly volno, které jsme využily k návštěvě turnajového centra a také Musea smyslů, což se nám opravdu líbilo a užily jsme si tak společné krásné odpoledne. Doufaly jsme, že druhý den bude lepší.

V sobotu jsme měly 3 zápasy, hned první byl úspěšný s výsledkem 17:13 proti HKSM Martin - slovenská děvčata byla slabší než naše, ale i přesto dokázala hrát vyrovnaně a dávat goly celý první poločas. Naštěstí vstup do druhého poločasu jsme zvládly lépe a odskočily, což už jsme si nenechaly vzít.

Ve druhém zápase byly naším soupeřem slovenské hráčky z Iuventy Michalovce - opět se kupily chyby na naší straně a nedařilo se proměňovat šance, takže výsledkem byla prohra 10:22.

Už tedy zbývalo jen jedno družstvo z TJ Sokol Osek nad Bečvou - nejslabší v naší skupině, takže jsme očekávaly jasný průběh. Bohužel naše hráčky vůbec neuměly proti slabšímu soupeři využít svou rychlost a převahu, celý první poločas jsme se tahaly o gol dva a bály se, že nakonec prohrajeme. Po poločasové přestávce a výtkách trenérek se holky trošku sebraly a nakonec jsme Osek doslova udolaly 14:11.

 

Po základní části tedy naše družstvo obsadilo 4.místo ze 6 a postupovalo tak do B playoff. Druhý den je tedy čekalo družstvo z jiné skupiny a to opět ze švédského IK Sävehofu II - průběh byl téměř stejný jako proti Oseku, jen s tím rozdílem, že i když jsme si vytvořily spoustu dobrých střeleckých pozic, nedařilo se nám zakončovat a to rozhodlo o konečném výsledku 7:9 a konci na tomto krásném turnaji.

 

I když výsledky nejsou oslnivé, doufáme, že si z těchto bojů holky odnesou hodně zkušeností, zážitků a motivaci do další práci na svém rozvoji. Není nad společně strávené chvíle, ať už na hřišti nebo mimo něj. V dnešní přetechnizované a internetové době jsme my trenérky a trenéři rádi, že děti ještě chtějí sportovat a trávit čas bez mobilů s ostatními vrstevníky. Děkujeme rodičům za jejich podporu a fandění.

 

Sestava a branky: 

Kalinová Daniela 3

Nováková Karolína

Vildtová Aneta

Švejdová Tereza

Studená Markéta 5

Zvonařová Adéla 10

Němečková Tereza

Vošahlíková Nela 6

Matějková Natalie 19

Mendlíková Jolana 17

Kellnerová Barbora 4

Kliková Jolana 5

 

Trenérský tým Eva Menhartová, Václava Janouchová a Veronika Hřebejková