Jdi na obsah Jdi na menu

Velká nad Veličkou 2024 - mini+mlžky

https://www.rajce.idnes.cz/hazenamilevsko/album/velka-nad-velickou-2024-mini-mlzky

1. 3. 2024 - 3. 3. 2024 Velká nad Veličkouimg-20230518-wa0020.jpg

První březnový víkend se hráčky a hráči Handball clubu Milevsko ročníku 2012 a mladší vydali do daleké Velké nad Veličkou, kde probíhal třídenní turnaj v házené 6+1. Díky sponzorskému daru od firmy Tomegas, který poskytl dopravu autobusem, se kromě týmu, trenérského tria ve složení Lucie Kosobudová Štemberková, Žaneta Vildtová a Pavel Sláma, zúčastnil i fanclub, který hlasitě naše děti celý víkend povzbuzoval. I přesto, že v Milevsku nemáme v ročníku 2012 tolik dětí, se družstvo umístilo na krásném 5 místě z celkového počtu 11 týmu z Čech, Moravy i Slovenska.

Hrálo se systémem každý s každým tj. 10 zápasů během celého víkendu. Začátek turnaje byl naplánovaný na páteční odpoledne, takže naše děti čekaly po náročné cestě dva zápasy, které se hrály s časem 2x10 minut. Jako první se Milevsko postavilo proti děvčatům z Písku. Nic se nepodcenilo a milevský tým mohl slavit první vítězství 12:5. Následoval zápas proti plzeňskému týmu, který byl složený jen ze starších děvčat. I to možná bylo pro Milevsko motivací a tak se mohlo radovat, po velkých bojích, z výsledku 8:7. Pak už se šlo odpočívat, protože na sobotní den bylo v plánu celkem 6 zápasů. V sobotu Milevsko porazilo postupně týmy z Jindřichova Hradce 11:9 a Bohunic 11:3. První prohra přišla až proti domácímu týmu z Velké nad Veličkou. I přesto, že Milevsko vyhrávalo 4:0, svítil na konci utkání výsledek 5:6 pro domácí tým. V těžších zápasech už se začala projevovat silová a rychlostní převaha starších dívek. Chuť si milevský tým spravil na týmu ze Strážnice, zde se mohly ukázat i mladší děvčata. Vítězství 9:1 vrátilo všem úsměv na rty. Následoval další těžký zápas se slovenským týmem z Rohožníku. Tým byl složený ze starších dívek, na kterých bylo vidět, že spolu celou sezónu hrají. I když se Milevsko snažilo a rozhodně soupeři nedalo nic zadarmo, z vítězství 11:8 se radoval soupeř. Hrála ale se krásná házená. Poslední zápas sobotního dne proti dalšímu slovenskému týmu Šurany si děvčata a Tomík od začátku pohlídali a zaslouženě vyhráli 9:7. V neděli se Milevsko postupně utkalo se silnými týmy SK Šala a Zlín. Oba zápasy náš tým oddřel a dal do nich své poslední síly, které ale nestačily. SK Šala vyhrála výsledkem 11:6 a Zlín následně Milevsko porazil 10:8. Pro všechny děti toto byl velice náročný turnaj, kde se hrálo i proti starším soupeřům. Celkové 5. místo je ale krásným výsledkem a domů se všichni vraceli s úsměvem na tváři. Nejužitečnější hráčkou týmu byla trenéry zvolena Daniela Kalinová.

Komentář trenérů: Jsme na naše děti pyšní. Sehrály náročných deset utkání. Náš výběr miníků doplnily čtyři starší děvčata a i v tomto složení dokázali Milevští vzdorovat týmům mladších žákyň a některé i porazit. Nasbírali jsme mnoho cenných zkušeností a motivaci k dalším pokrokům. Nyní přípravu směřujeme na domácí turnaj minižactva 16.března, kde se představí dva milevské týmy.


Výsledky:

Milevsko – Písek (mini) 12:5

Milevsko – Plzeň 8:7

Milevsko – Jindř.Hradec 11:9

Milevsko – Tatran Bohunice 11:3

Milevsko – Velká nad Veličkou 5:6

Milevsko – DDM Strážnice 9:1

Milevsko – Rohožník 8:11

Milevsko – SK Šurany 9:7

Milevsko – SK Šala 6:11

Milevsko – Zlín 8:10

Sestava a branky: Němcová Pavlína (17), Vildtová Aneta (11), Slámová Karla (6), Kalinová Daniela (9), Kalina Tomáš (3), Studená Markéta (8), Vildtová Zuzana (8), Burdová Kateřina – brankář, Hlavínová Tereza (23), Tomanová Sofie, Kašparová Sára (1), Zahradníková Viktorie (1)

img-20240303-wa0003.jpg