Jdi na obsah Jdi na menu

Milevský mini Jarňáček 2024

https://www.rajce.idnes.cz/hazenamilevsko/album/milevsky-mini-jarnacek-16-3-2024

V sobotu 16.března uspořádal Handball Club Milevsko jednodenní turnaj kategorie mini turnaj Milevský mini jarňáček 2024. 

I přes velkou marodku nasadili domácí 2 družstva, která se postupně utkala s týmy Strakonic, pražských Kobylis a dvěma týmy z Plzně. Hrálo se podle doporučených pravidel házenkářského svazu, tedy systémem 5hráčů v poli plus brankář a s povinnou vysunutou obranou.
 
Turnaj odstartovalo utkání milevských týmů. Vzájemné zápasy bývají pro děti i trenéry nepříjemné, protože spoluhráči a kamarádi jsou najednou soupeři. V letošní sezóně už takto nastoupili Milevští potřetí. Po vyrovnaném boji tentokrát brala body děvčata A týmu, když porazila béčko 10:8. Další souboje už oba milevské týmy dokázaly ve velkém stylu vyhrát a porazit tak všechny hostující týmy. Nakonec byl tedy první zápas mezi domácími finálem celého turnaje a Milevsko se mohlo radovat ze zlaté a stříbrné medaile!
 
Nejlepší střelkyní se stala milevská Tereza Hlavínová, která nastřílela 27 branek, nejlepší brankářkou jmenovali trenéři Báru Schejbalovou z Plzně a nejlepší hráčkou byla vyhlášena Lucie Roubalová z Kobylis.
Trenéři každého družstva měli také ocenit jednoho hráče, který si zaslouží Cenu trenéra. V milevském áčku cenu získala svým prvním gólem v kategorii mini Tereza Šiková a z béčka byla oceněna Sofie Tomanová, která má skvělý přehled na hřišti a turnaj se jí mimořádně povedl. Pochvalu by si zasloužily všechny naše děti, protože turnaj odehrály ve velkém nasazení i s minimálním střídáním. Takto úspěšný turnaj na domácí půdě je skvělou vizitkou dětí, trenérů i celého oddílu.
 
Výsledky Milevska A: Milevsko B 10:8, Plzeň Černá 18:8, Plzeň Růžová 10:5, Strakonice 9:5, Kobylisy 14:5
Sestava a branky: Hlavínová (27), Vildtová (13), Kašparová (9), Štemberková (5), Hoferková (3) Šiková (1), Lipanská, Honzíková
 
Výsledky Milevska B: Plzeň Černá 9:6, Plzeň Růžová 12:8, Strakonice 11:3, Kobylisy 14:5
Sestava a branky: Slámová (18), Tomanová (8), Němcová (7), Svěrák (7), Kalina (6), Burdová (6), Brožová (2)